Friesland heeft veel typisch Friese sporten en gebruiken die zijn uitgegroeid tot evenementen! De belangrijkste jaarlijkse evenementen vind je hier!

Wist je dat Friesland in 2018 door Lonely Planet als 3e beste bestemming van Europa werd aangewezen? Er is zoveels moois te zien, dus daarom zetten we hier de top 10 van bezienswaardigheden in Fryslân op een rij.  Wat mag je zeker niet missen als je in Fryslân bent?

Waar ligt Terschelling precies? Wat waren ook al weer de Elf Friese Steden? Op deze kaart vind je alle antwoorden.

Leeuwarden & Oudenaarde

Robrecht de Fries

Standaardkamers

Taal

Muziek

Links

Hier vind je alle belangrijke links naar organisaties die met Fryslân te maken hebben. Op zoek naar toeristische informatie? Of naar voorouders uit Friesland? Je vindt het hier!

Heerlijke Friese muziek, in de eigen taal maar ook Friese artiesten die het gemaakt hebben. Van het Friese volkslied, Friese troubadours tot De Kast!

Het Fries is een West Germaanse taal wat veel raakvlakken heeft met het Engels. En het is één van de drie onder het Europees Handvest erkende minderheidstalen in Nederland. Het is dus een echte taal en geen dialect. Maar, hoe klinkt het Frysk eigenlijk? En hoe kan je het leren spreken?

Fryslân

kaart Friesland

Bezienswaardigheden

Evenementen