Een moderne 'Fryske krite' voor Friezen die in Vlaanderen wonen.  Om weer Fries te spreken, uit te wisselen en contacten te leggen. Om onze prachtige taal en cultuur te behouden maar ook om Friesland te promoten. Allereerst door bijvoorbeeld informatie te geven over de link tussen Friesland en Vlaanderen.
Maar ook door het organiseren van Friese activiteiten in Vlaanderen door lezingen en sprekers uit te nodigen. Dit kan zijn op elk gebied: muziek, landschap, taal, historie, sport, dichtkunst, natuur, schilderkunst. Of een thema avond met typisch Friese wetenswaardig-heden bv.  over Elfstedentocht, skûtsjesilen, Waddeneilanden, de Friese Meren.
Er is veel te vertellen over Friesland!
 

Natuurlijk omlijst met typisch Fries eten en drinken en Friese muziek. We zorgen voor een afwisselend programma: voor ieder wat wils en voor iedereen toegankelijk.

 

Daarnaast wil Friezen in Vlaanderen (FiV) een centraal infopunt zijn voor Friesland in Vlaanderen. We zijn beschikbaar voor alle vragen over Friesland!

NIEUWSBRIEF
WIL JE OP DE HOOGTE GEHOUDEN WORDEN?  Wolkom!
Schrijf je in (ofwel als Fries in Vlaanderen ofwel als Vlaming geïnteresseerd in Friesland) via het contactformulier. Geef je in het bericht even aan of je Fries spreekt en/of verstaat?
De nieuwsbrief is gratis, je ontvangt interessante info en uitnodigingen voor alle activiteiten.
 

Samenkomsten over Friesland

Fryske Mienskip / Friese gemeenschap

Activiteiten Mienskip

Mienskip in de media